Selitev v drug kraj je lahko stresna izkušnja. Dovolj zaskrbljujoče je že samo pakiranje vseh stvari in pohištva, kje je šele strah pred srečnim in varnim premikom vseh vaših stvari in samim potovanjem. V taki situaciji si nihče ne želi, da bi zatajil vaš avtomobil ali pa še huje – selitveni servis! Prihranite si nekaj skrbi in težav, vzemite vajeti v svoje roke in si raje najemite kombi za selitev.

Najem tovornega kombija Slovenska Bistrica

Najem tovornega kombija Slovenska Bistrica

Izbira kombija

Pred najemom kombija previdno razmislite, za kaj ga potrebujete. Kako daleč potujete? Koliko teže nameravate prepeljati? Koliko tehtajo vaše stvari in kakšne so dimenzije? Ali lahko stvari zlagate eno na drugo? Vse to in na še verjetno nekaj vprašanj, ki jih nisem omenil, je potrebno odgovoriti pred najemom kombija. Če ste v dilemi in ne veste, kaj bi bilo najbolj primerno, vam bo vsako kvalitetno podjetje za najem z veseljem ustreglo in pravilno svetovalo.

Varnost

Pred najemom kombija se prepričajte, da je vaš kombi varen. Če boste najeli kombi od zanesljivega ponudnika, potem se glede varnosti vozila ne rabite sekirati. Preden se boste odpeljali, preverite, če je v vozilu vsa potrebna oprema in če je vozilo sploh registrirano. Če boste potovali čez mejo, preverite ali je v vozilu tudi zelena karta. Kombi si pred najemom dobro oglejte, da nima že kakšnih poškodb. Preverite, če so dobre gume, če gorijo luči, … Če karkoli manjka ali opazite karkoli narobe, takoj na to opozorite podjetje za najem, še preden se boste odpeljali. Vsake napake in poškodbe zapišite pred odhodom na pogodbo.

Udobje

Da bo vaše potovanje kar najboljše, morate potovati udobno. To pomeni, da si izberete takšen kombi, v katerem vam bo prijetno sedeti med vožnjo in v najslabšem primeru, tudi v koloni. Če vam vozilo ne odgovarja, povprašajte po drugačnem modelu. Preverite sedeže, radio, volan, menjalnik.

Kvaliteta storitve

Eden od najpreprostejših, a vendar zelo pomembnih dejavnikov, da bo vaš kombi rent res najboljša izkušnja, je kvaliteta storitve, prijaznost in ustrežljivost vašega najemnega podjetja. Izberite si podjetje, ki bo na vsa vaša vprašanja odgovorilo brez izmikanja in brez olepševanja in ki vam bo postreglo z dragocenimi informacijami in dobrimi nasveti. Preverite splošne pogoje najemnega podjetja, preverite zavarovanje vozila in asistenco na poti. Prav tako se prepričajte, ali niso v pogodbi skriti kakršnikoli dodatni stroški.

Razdalja

Preračunajte si dolžino vašega potovanja v kilometrih. Mnogo najemnih podjetij zaračuna dodatno kilometrino, zato je pomembno, da že pred najemom vsaj približno ocenite število prevoženih kilometrov. Prav tako pa je dobro tudi vprašati najemna podjetja, kdo nudi posebne ugodnosti in morebitne popuste za daljša potovanja.

Dodatki

Mnogo najemnih podjetij nudi poleg najema kombijev razne manjše ugodnosti za vaše udobje in dobro počutje v najetih vozilih. Nekaj od teh so vsekakor prostoročno telefoniranje (Bluetooth), multifunkcijski volan, GPS naprava, avtomatski menjalnik, voda v plastenkah v potniških kombijih, letne vinjete, … Če imate željo uporabljati nekaj, kar v vašem osebnem avtomobilu nimate na voljo, le povprašajte pri najemnih podjetij, kaj vse nudijo. Če boste najem kombija plačali s svojim težko prisluženim denarjem, si takrat privoščite najboljše.

Vsako novo potovanje ali selitev se včasih zazdi kot stresna avantura. Vendar, s kakovostno najemno storitvijo in s pravim vozilom lahko vaš najem postane čudovita in sproščujoča izkušnja.

Kategorije: Nasveti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja